Compozitia unui modul
1. Miez de otel.
Standard 0.43 mm grosime (0.6 mm la varianta Plus sau chiar 0.9 mm la variant Extra). Grosimea masurata este a otelului exclusiv straturile de protectie primara.
2. Strat de protectie cu ZM sau AlZn.
Procedeul de galvanizare al modulului este cel mai performant disponibil in acest moment. Galvanizarea poate fi la cald cu ZM minim 250 gr/mp sau la rece cu 150 gr/mp AlZn. Protectia suplimentara poliesterica pe suprafata dorsala in cazul zincarii la cald ZM 250 gr/mp conferă o durabilitate si mai mare produsului.
3. Strat de conversie cromata.
Acesta este un proces prin care otelul galvanizat este curatat si amorsat pentru a asigura aderenta straturilor urmatoare. Procesul este esential pentru stabilitatea compozitului pe termen lung.
4. Acoperire cu grund epoxidic.
Un grund epoxidic este aplicat pe fiecare fata, protejand galvanizarea de mediul inconjurator si avand rol de suport pentru urmatoarele straturi.
5. Rasina acrilica flexibila.
Se aplica la fata exterioara a modulului si are consistenta cauciucului atunci cand se intareste. Are rolul de a absorbi zgomotele si de a fixa granulele de piatra.
6. Granule de piatra.
Aplicat pe suprafata modulului. stratul de granule are rolul de a proteja straturile de dedesubt de radiatiile ultraviolete. In acelasi timp acesta da tiglei metalice un aspectul rugos. Stratul de granule de piatra joaca un rol important si in izolarea fonica, contribuind astfel la reducerea zgomotului.
7. Lac acrilic transparent.
Ultimul strat de la suprafata modulului acopera atat granulele de piatra cat si spatiul dintre acestea formand o suprafata neaderenta, in acest fel praful nemaiputand sa patrunda in interstitii. Totodata, acest strat contine si un inhibitor vegetal care previne aparitia mushilor sau lichenilor pe suprafata tiglei.
8. Acoperire interioara de poliester. Aceasta este principala trasatura care deosebeste de alte produse existente pe piata. Acoperirea poliesterica are rolul de a oferi o protective suplimentara la coroziune, astfel devenind cea mai buna alegere pentru mediile saline si umede din apropierea marii.